Det är komiskt att försöka kontrollera

Av Annette Forslund

Sitter på ett flygplan som skall ta mig till London. De flesta av passagerarna är klädda i kavaj med en portfölj i handen.

Planet har inte lyft ännu utan de har stått stilla på marken i två timmar. Någonting var fel på planet som det nu lagat, nu väntar vi på en ny tid för att kunna landa i London.

Spännande att se alla olika människors reaktioner. De flesta är förstående och gör inte så mycket väsen av sig men några blir upprörda och vill genast skylla på någon.

Affärsmannen tycker det är helt oacceptabelt och vill prata med piloten. Som om det skulle hjälpa tänker jag. Sedan tänker jag att de är rätt komiskt hur vi människor försöker kontrollera allting. Mitt mantra de senaste månaderna har varit – släpp taget, bara ge upp och släpp taget. När jag har slutat upp att tänka att saker borde vara på något annat sätt än de faktiskt är så infinner sig ett skönt lugn.

Ge mg sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.

Varje gång jag motsätter mig mot en situation så blir det bara mera motstånd. Om jag istället ser tanken som skapar motståndet, planet är försenat och det är inte ok, så kan jag se humorn i det och så släpper jag det istället. Undrar om jag skall sträcka mig fram och berätta det för den upprörda passageraren framför mig.

Nej det är nog en dålig ide, jag tränar istället på att känna medkänsla för honom och förstår att egentligen handlar det inte om vårt försenade plan. Det handlar om något mycket mer grundläggande än så. Det handlar bara om att han inte vet att livet alltid skapas från insidan och projiceras på utsidan. Jag har också trott det och försökt kontrollera min omgivning och yttre verklighet. Insikten om att det inte är så får hela mitt jag att fyllas med tacksamhet och glädje. Kampen är äntligen slut.

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette