Det är inte skönt att vara arg

Av Annette Forslund

Vaknade arg

Vaknade i morse och var arg. Var länge sedan jag var så arg. Jag vet inte ens vad jag är arg på. Jag kan skriva att jag är arg för att en samarbetspartner jag har haft några månader tillbaka inte hör av sig. Det har man väl rätt att vara arg på eller? När har man rätt att vara arg?  Grejen är att jag tror faktiskt inte jag är arg på honom, jag tycker bara det är märkligt att han inte kommunicerar och jag orkar inte lägga energi och fundera på varför han gör som han gör.

Jag lägger hellre ner energi på varför jag gör som jag gör. Varför jag attraherar en person i mitt liv som funkar väldigt konstigt, någon som överhuvudtaget inte kommunicerar. Har jag en sådan del i mig, som bara stänger av och inte kan berätta vad som är fel ? Ja det har jag annars så skulle inte det här hända. Det är nu det börjar bli intressant, när jag ser delar i mig själv tydligare. Förr så lade jag ilskan utanför mig själv och hittade människor och situationer att vara arg på men idag så låter jag istället ilskan vara en signal om att jag behöver rikta blicken inåt. Vad är det jag har svikit hos mig själv ? Jag säger inte att det inte är en lösning för DIG. Du kanske behöver sätta ner foten och säga ifrån,  jag kanske också behöver göra det men innan jag gör det vill jag veta varför jag attraherar den här typen av människor i mitt eget liv.

Olika delar som behöver omfamnas

Eftersom jag inte tror på att något bara händer, utan att vi skapar vår egen verklighet så är det spännande att titta inåt och se vad jag kan upptäcka hos mig själv. Jag kanske är arg på mig själv ? Eller så är jag egentligen ledsen och ledsen och arg kan vara olika sidor på samma mynt men jag känner mig inte ledsen jag känner mig ARG. Det som är mest spännande är när jag sitter och skriver det här så är jag inte lika ilsken längre. Jag kan se på mig själv med omtanke och kärlek. Jag var mycket arg när jag var liten och ingen förstod mig. Nu när jag förstår mig själv, när jag faktiskt ser och erkänner min  ilska och inte dömer den utan faktiskt tycker den är helt ok så försvinner den. Allt får finnas även min arga del. Vad har du för delar i dig som ligger där i det undermedvetna som du på ett plan inte har accepterat? Kan de få komma fram så du kan krama om dem ?

Det finns två delar i mig. En del som fattar att det inte ens är lönt at vara arg på min föredetta samarbetspartner eftersom det handlar inte om mig, det handlar om honom. Den delen ser allting i ett större perspektiv, den delen fattar att det inte skapar något gott att gå omkring och vara arg, Den känner verkligen att det är mycket bättre att bara släppa taget och gå vidare, som jag också har gjort. Den andra delen, vill vara arg, den tycker den faktiskt har rätt till det. Och det har den säkert, men vad hjälper det, mår jag bättre av det ? Blir det bättre ?  För mig är svart nej, det blir det inte. Jag är mycket mera intresserad av att se och förlåta de delarna i mig som skapar den här situationen.

Jag har ställt frågan och väntar på svaret, på insikten. Så länge jag går omkring och är arg så har jag svårt att ta emot svaret eftersom det är helt två olika energinivåer. En insikt har jag redan fått och det är att inte tro att alla som vill jobba med mig kan mer än vad jag själv. Ni vet det där som jag brukar skriva, att tro på att man är tillräcklig, den lilla detaljen.

Puss och kram

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette