De vägrar kompromissa längre

Av Annette Forslund

Trött på att kompromissa med sitt liv

Om en månad så lämnar Victoria 27 år och Melvin 26 år Sverige kanske för gott. De är trötta att kompromissa med sina liv och har tagit varandra i handen och lovat att det aldrig mer skall göra det.
Efter att ha sagt upp sig ifrån sina jobb, sålt bilen, sina ägodelar och hyrt ut lägenheten byter det nu ut sina 63 km2 till 6 km2 när de flyttar in i sin nyinköpta husbil och beger sig ut i Europa. Resan börjar i Tyskland och fortsätter sedan ner Holland, Belgien, Österrike, Schweiz, Italien och sedan färjan över till Spanien.

Redan som 14 åring visste Melvin att han ville uppleva andra saker och leva ett annat liv än det så kallade normala. Mycket av inspirationen fick han från sin gudfar som bodde i i New York och som ofta tog med honom på sina resor runt världen. Både Victoria och Melvin brinner för att möta nya människor och nya kulturer. Deras ledord är frihet och båda är helt övertygade om
“att vill man få det liv man vill ha så får man bygga det själv”

Medan Melvin var ute och reste till olika platser så reste Victoria mest till Thailand. Hon fick lära sig att det var viktigt med planering, att alltid ha en buffert på sitt konto och att ha en fast månadsinkomst. Hon fick också lära sig att det var tryggare med en anställning än att vara egen företagare.

Allt handlar inte om pengar

Det har tagit dem två för att spara ihop resan. Skulle de inte hitta några jobb på vägen så kan de vara borta i ett år om de lever på 320 kr om dagen. Men det är inte det som är målet. Som de känner nu så vill de inte alls komma tillbaka utan kan tänka sig att stanna någonstans där de trivs.
Melvin känner också att han har inget emot att jobba tre veckor på en gård eller som Victoria säger att det kan byta tjänster. Om de plockar vindruvor så kan får de mat. Allt handlar inte om pengar.

Victoria som har varit så rädd för att inte haft någon fast månadsinkomst har kommit över sina rädslor och även startat sitt egna företag som copywriter där hon hjälper folk att göra hemsidor och andra jobb som hon känner går i linje med hennes egen övertygelse. Eftersom de har lovat att inte kompromissa längre så tänker hon inte ta uppdrag som hon själv inte tycker är kul eller tror på. Hon vill jobba med det hon brinner för som till exempel djurrätt, mänskliga rättigheter och personlig utveckling.

För Melvin har det alltid varit mer skrämmande att stanna hemma och fortsätta jobba med han egentligen inte vill bara för pengarnas skull.

– Att fortsätta kriga och köpa saker som jag inte behöver det är min största rädsla

Det enda han kan tänka han är rädd för när de har lämnat Sverige är att det skall stöta på vägpirater som gör dem illa fysiskt och att de måste komma hem igen och han får börja slava.

Båda ser verkligen fram emot att börja sitt nya liv och äventyr både i det yttre och i det inre. De hoppas på att träffa många människor som har en historia att berätta och att skapa relationer med nya människor som inte är så fasta i sina ekorrhjul.

En ny utvecklingsfas

Bara att bo på 6 kvm kommer säkert att skapa nya utmaningar i relationen. Och det är inte bara Victoria och Melvin som skall samsas om utrymmet utan även deras hund Shanty som de tar med sig. Men de ser det bara som en utvecklingsfas i deras förhållande och under de tre åren de har bott i hop har de aldrig bråkat. De diskuterar och så går det vidare.

Vill man ha ett liv som man vill ha så får man bygga det själv. Gå efter dina drömmar så löser sig allt.

Victoria vet hur det är att vara rädd att inte ha tillräckligt med pengar så hon är helt övertygad om att kan hon komma över sina rädslor så kan du det också. – Det är aldrig kört, ha tillit vad ditt liv kan ge dig och vet att det är bara du själv som sätter dina egna gränser.

Vill du följa Victoria och Melvin på sin resa så kan du göra det href=”http://timelessadventures.com” eller på instagram https://www.instagram.com/timelessadventures_/

Vill du få hjälp med att skapa mer tillit i ditt liv, få mera mod och slippa oron över pengar så klicka här för att se hur du kan få hjälp ❤️

Hoppas du njuter av sommaren
Kärlek
Annette

.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette