De vägrar kompromissa längre

Av Annette Forslund

Trött på att kompromissa med sitt liv

Om en månad så lämnar Victoria 27 år och Melvin 26 år Sverige kanske för gott. De är trötta att kompromissa med sina liv och har tagit varandra i handen och lovat att det aldrig mer skall göra det.
Efter att ha sagt upp sig ifrån sina jobb, sålt bilen, sina ägodelar och hyrt ut lägenheten byter det nu ut sina 63 km2 till 6 km2 när de flyttar in i sin nyinköpta husbil och beger sig ut i Europa. Resan börjar i Tyskland och fortsätter sedan ner Holland, Belgien, Österrike, Schweiz, Italien och sedan färjan över till Spanien.

Redan som 14 åring visste Melvin att han ville uppleva andra saker och leva ett annat liv än det så kallade normala. Mycket av inspirationen fick han från sin gudfar som bodde i i New York och som ofta tog med honom på sina resor runt världen. Både Victoria och Melvin brinner för att möta nya människor och nya kulturer. Deras ledord är frihet och båda är helt övertygade om
“att vill man få det liv man vill ha så får man bygga det själv”

Medan Melvin var ute och reste till olika platser så reste Victoria mest till Thailand. Hon fick lära sig att det var viktigt med planering, att alltid ha en buffert på sitt konto och att ha en fast månadsinkomst. Hon fick också lära sig att det var tryggare med en anställning än att vara egen företagare.

Allt handlar inte om pengar

Det har tagit dem två för att spara ihop resan. Skulle de inte hitta några jobb på vägen så kan de vara borta i ett år om de lever på 320 kr om dagen. Men det är inte det som är målet. Som de känner nu så vill de inte alls komma tillbaka utan kan tänka sig att stanna någonstans där de trivs.
Melvin känner också att han har inget emot att jobba tre veckor på en gård eller som Victoria säger att det kan byta tjänster. Om de plockar vindruvor så kan får de mat. Allt handlar inte om pengar.

Victoria som har varit så rädd för att inte haft någon fast månadsinkomst har kommit över sina rädslor och även startat sitt egna företag som copywriter där hon hjälper folk att göra hemsidor och andra jobb som hon känner går i linje med hennes egen övertygelse. Eftersom de har lovat att inte kompromissa längre så tänker hon inte ta uppdrag som hon själv inte tycker är kul eller tror på. Hon vill jobba med det hon brinner för som till exempel djurrätt, mänskliga rättigheter och personlig utveckling.

För Melvin har det alltid varit mer skrämmande att stanna hemma och fortsätta jobba med han egentligen inte vill bara för pengarnas skull.

– Att fortsätta kriga och köpa saker som jag inte behöver det är min största rädsla

Det enda han kan tänka han är rädd för när de har lämnat Sverige är att det skall stöta på vägpirater som gör dem illa fysiskt och att de måste komma hem igen och han får börja slava.

Båda ser verkligen fram emot att börja sitt nya liv och äventyr både i det yttre och i det inre. De hoppas på att träffa många människor som har en historia att berätta och att skapa relationer med nya människor som inte är så fasta i sina ekorrhjul.

En ny utvecklingsfas

Bara att bo på 6 kvm kommer säkert att skapa nya utmaningar i relationen. Och det är inte bara Victoria och Melvin som skall samsas om utrymmet utan även deras hund Shanty som de tar med sig. Men de ser det bara som en utvecklingsfas i deras förhållande och under de tre åren de har bott i hop har de aldrig bråkat. De diskuterar och så går det vidare.

Vill man ha ett liv som man vill ha så får man bygga det själv. Gå efter dina drömmar så löser sig allt.

Victoria vet hur det är att vara rädd att inte ha tillräckligt med pengar så hon är helt övertygad om att kan hon komma över sina rädslor så kan du det också. – Det är aldrig kört, ha tillit vad ditt liv kan ge dig och vet att det är bara du själv som sätter dina egna gränser.

Vill du följa Victoria och Melvin på sin resa så kan du göra det href=”http://timelessadventures.com” eller på instagram https://www.instagram.com/timelessadventures_/

Vill du få hjälp med att skapa mer tillit i ditt liv, få mera mod och slippa oron över pengar så klicka här för att se hur du kan få hjälp ❤️

Hoppas du njuter av sommaren
Kärlek
Annette

.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette