Därför försvarar vi våra egna problem

Av Annette Forslund

Vi är ganska roliga vi människor. Vi försvarar ofta vårt problem, det som står i vägen för vår lycka.  Om jag säger  ” Det är ditt kontrollbehov som skapar ditt problem” Då svarar klienten att det vet han men att det är så svårt att släppa. Det innebär att han försvarar det han egentligen inte vill ha. Varje gång han säger att det är svårt att släppa, så är det svårt att släppa. Klienten berättar också varför han har det, var det kommer ifrån etc. Egentligen så är det helt ointressant. Det som är intressant borde bara vara hur han kan släppa taget och få ett skönare liv.

Om jag hade det problemet och min coach sa till mig att jag skulle stå på ett ben och säga “jag älskar kattungar” varje kväll i två veckor så skulle mitt problem försvinna. då skulle jag göra det. Men grejen är att de flesta skulle inte göra det eftersom de inte tror att de hjälper. Om jag skall ändra på något så måste jag börja tro på något annat än jag tidigare trott, men det vill inte människor.

Nu säger jag inte till mina klienter att de skall stå på ett ben utan jag säger att det är dina tankar som skapar dina problem, och ibland är det värre att ta till sig för dom kan man ju inte ändra. Eller tänk om vi kan det, att vi faktiskt kan ändra vår tro och då ändras automatiskt tankarna. Men vi gör våra tankar väldigt personliga och sanna. Och allt som är personligt vill vi inte släppa taget om även om det skapar dåligt mående och håller oss borta från våra drömmar.

Fundera på vad du tror på som gör att du inte har det liv du vill ha? Är det Jante och Luther som styr i ditt liv. Tankar är inte sanna, tankar är bara är en energifrekvens och beroende på vilken kanal du har rattat in  så “hör” du olika tankar. Gör dina tankar lite mer opersonliga, ta dom inte på stort allvar. De enda tankarna du skall lyssna på är de som skapar skön känsla i kroppen, de andra kan du låta passera. Se till att du håller dig själv på en hög frekvens där Jante och Luther inte har en möjlighet att nå dig. Och ju mer du låter de passera så kommer de så småningom inte att hitta din våglängd.

Var det svårt att tro på ? Att tankarna inte är dina,  att de är inte personliga ? Se om du i så fall vill börja tro på det. Om du kan öppna en lite skärva till ett nytt sätt att uppfatta verkligheten. För jag kan lova dig att det finns ett totalt nytt sätt att uppfatta den här verkligheten vi lever i. Och den verkligheten börjar med var vi tror på, så vad tror du ?

Kärlek

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette