Därför försvarar vi våra egna problem

Av Annette Forslund

Vi är ganska roliga vi människor. Vi försvarar ofta vårt problem, det som står i vägen för vår lycka.  Om jag säger  ” Det är ditt kontrollbehov som skapar ditt problem” Då svarar klienten att det vet han men att det är så svårt att släppa. Det innebär att han försvarar det han egentligen inte vill ha. Varje gång han säger att det är svårt att släppa, så är det svårt att släppa. Klienten berättar också varför han har det, var det kommer ifrån etc. Egentligen så är det helt ointressant. Det som är intressant borde bara vara hur han kan släppa taget och få ett skönare liv.

Om jag hade det problemet och min coach sa till mig att jag skulle stå på ett ben och säga “jag älskar kattungar” varje kväll i två veckor så skulle mitt problem försvinna. då skulle jag göra det. Men grejen är att de flesta skulle inte göra det eftersom de inte tror att de hjälper. Om jag skall ändra på något så måste jag börja tro på något annat än jag tidigare trott, men det vill inte människor.

Nu säger jag inte till mina klienter att de skall stå på ett ben utan jag säger att det är dina tankar som skapar dina problem, och ibland är det värre att ta till sig för dom kan man ju inte ändra. Eller tänk om vi kan det, att vi faktiskt kan ändra vår tro och då ändras automatiskt tankarna. Men vi gör våra tankar väldigt personliga och sanna. Och allt som är personligt vill vi inte släppa taget om även om det skapar dåligt mående och håller oss borta från våra drömmar.

Fundera på vad du tror på som gör att du inte har det liv du vill ha? Är det Jante och Luther som styr i ditt liv. Tankar är inte sanna, tankar är bara är en energifrekvens och beroende på vilken kanal du har rattat in  så “hör” du olika tankar. Gör dina tankar lite mer opersonliga, ta dom inte på stort allvar. De enda tankarna du skall lyssna på är de som skapar skön känsla i kroppen, de andra kan du låta passera. Se till att du håller dig själv på en hög frekvens där Jante och Luther inte har en möjlighet att nå dig. Och ju mer du låter de passera så kommer de så småningom inte att hitta din våglängd.

Var det svårt att tro på ? Att tankarna inte är dina,  att de är inte personliga ? Se om du i så fall vill börja tro på det. Om du kan öppna en lite skärva till ett nytt sätt att uppfatta verkligheten. För jag kan lova dig att det finns ett totalt nytt sätt att uppfatta den här verkligheten vi lever i. Och den verkligheten börjar med var vi tror på, så vad tror du ?

Kärlek

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Kylan är värst

Har precis kommit tillbaka till Pokhara efter 5 dagars trekking. Mina vader är ömma och mina lårmuskler känns som fiolsträngar. Vi gick mellan en och två mil om dagen och det är inte så långt om man går på platt mark. Men det ÄR långt när man går 1, 5 mil uppför och 0,5 mil nerför. Finns liksom inget platt utan det är bara upp och ner hela tiden. När man har gått uppför en timme så är man svettig, riktigt svettig som sedan torkar när man går nerför.  Men det som var jobbigaste var egentligen inte själva gåendet utan det mest påfrestande var när man stannade för att äta middag och att sova i tehusen.

Du vet när du varit ute en hel dag och åkt skidor eller något annat fysiskt, när du har svettas och ansträngt dig. Du vet den sköna känslan när du kommer in i varmt och skönt hus och du får duscha och ta på dig myskläder, den känslan. Den infinner sig inte i bergen för där är det bara kallare när du har stannat och inte går längre. Det finns ingen värme i husen varken där man sover eller äter. En natt så sov jag med mössa, vantar och min termos med varmt vatten tätt intill mig. Det är det som är det värsta, det fuktiga och det skruttiga. Toaletterna är sådan där hål i golvet och det luktar verkligen kiss. Det finns inget varmt vatten i duscharna om de ens funkar. Det var den största träningen för mig, att bara gilla läget, att slappna av och njuta av hur det ändå blev varmt under täcket när jag legat ett tag. Tänk de som bor där uppe i bergen jämt, i det kalla, undrar om de vänjer sig?
Nog om kallt,  jag har nog fobi för kyla 🙂

Här sov vi en natt

Naturen var helt magisk och vi gick i skiftande natur. Både högt upp och långt ner i dalgångarna. Vi gick förbi befolkningen när de skördade sitt ris, tvättade sina kläder och levde sitt normala liv. Vi gick förbi skolor och små söta skolbarn på väg till skolan. Vi blev passerade av unga killar som bar allt möjligt upp och ner för bergen och ibland åsnor och hästar som också bar nödvändigheter upp i byarna.

Snacka om tungt 

En morgonpromenad under stjärnorna

En morgon gick vi upp till Poonhill kl 500 på morgonen för att se soluppgången. Helt magiskt, det påminde mig om ett luciatåg som gick under stjärnorna upp mot toppen. Alla tysta på led och många med pannlampor. Utsikten var magnifik och vi kunde se flera av värdens högsta bergstoppar.

Funderade på varför människor vallfärdar från hela världen för att sova i ett kallt rum, kliva upp fem på morgonen, gå 400 meter uppåt i 45 minuter för att se hur solen går upp och se bergstopparna. Vad är det som gör att vi gör det? Vad är det som gör att jag gör det? Mitt svar är nog att det är något heligt och övernaturligt samtidigt som det är det mest naturliga som finns. Jag tror jag inte har något bra svar på den frågan. Men det som känns i mig efter de här dagarna är lycka, tillfredställelse och tacksamhet. Det känns som jag hämtade en del av mig där uppe hur konstigt det än låter.

Kanske är det så att jag blir påmind om att jag är en del av något mycket större, att den storslagna naturen läker något i mina celler. Jag blir påfylld av liv. Jag vet inte riktigt varför jag åkte hit utan det var bara något som jag visste att jag ville. Jag tror att det är viktigt att vi lyssnar när något inom oss pockar på. När vi får för oss något. Ignorera inte det, utan följ det.

Jag är så glad att jag följde min inre viskning och gjorde något som kändes både roligt, obekvämt och jobbigt. Just nu sitter jag på mitt hotellrum och verkligen njuter av alla de bekvämligheter som vi så ofta tar för givet. Jag verkligen njuter av det fina golvet i badrummet, tekokaren och vita lakan som är mjuka och luktar nytvättat och värmen såklart.

Jag har några dagar kvar här i lugnet i  Nepal och Pokhara innan jag åker vidare mot nya äventyr, nästa anhalt är New Dehli och där är det inte lugnt utan typ motsatsen.

Ta hand om dig och lev din dröm.

Kram
Annette