Därför försvarar vi våra egna problem

Av Annette Forslund

Vi är ganska roliga vi människor. Vi försvarar ofta vårt problem, det som står i vägen för vår lycka.  Om jag säger  ” Det är ditt kontrollbehov som skapar ditt problem” Då svarar klienten att det vet han men att det är så svårt att släppa. Det innebär att han försvarar det han egentligen inte vill ha. Varje gång han säger att det är svårt att släppa, så är det svårt att släppa. Klienten berättar också varför han har det, var det kommer ifrån etc. Egentligen så är det helt ointressant. Det som är intressant borde bara vara hur han kan släppa taget och få ett skönare liv.

Om jag hade det problemet och min coach sa till mig att jag skulle stå på ett ben och säga “jag älskar kattungar” varje kväll i två veckor så skulle mitt problem försvinna. då skulle jag göra det. Men grejen är att de flesta skulle inte göra det eftersom de inte tror att de hjälper. Om jag skall ändra på något så måste jag börja tro på något annat än jag tidigare trott, men det vill inte människor.

Nu säger jag inte till mina klienter att de skall stå på ett ben utan jag säger att det är dina tankar som skapar dina problem, och ibland är det värre att ta till sig för dom kan man ju inte ändra. Eller tänk om vi kan det, att vi faktiskt kan ändra vår tro och då ändras automatiskt tankarna. Men vi gör våra tankar väldigt personliga och sanna. Och allt som är personligt vill vi inte släppa taget om även om det skapar dåligt mående och håller oss borta från våra drömmar.

Fundera på vad du tror på som gör att du inte har det liv du vill ha? Är det Jante och Luther som styr i ditt liv. Tankar är inte sanna, tankar är bara är en energifrekvens och beroende på vilken kanal du har rattat in  så “hör” du olika tankar. Gör dina tankar lite mer opersonliga, ta dom inte på stort allvar. De enda tankarna du skall lyssna på är de som skapar skön känsla i kroppen, de andra kan du låta passera. Se till att du håller dig själv på en hög frekvens där Jante och Luther inte har en möjlighet att nå dig. Och ju mer du låter de passera så kommer de så småningom inte att hitta din våglängd.

Var det svårt att tro på ? Att tankarna inte är dina,  att de är inte personliga ? Se om du i så fall vill börja tro på det. Om du kan öppna en lite skärva till ett nytt sätt att uppfatta verkligheten. För jag kan lova dig att det finns ett totalt nytt sätt att uppfatta den här verkligheten vi lever i. Och den verkligheten börjar med var vi tror på, så vad tror du ?

Kärlek

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette