Bryt lite mer regler

Av Annette Forslund

Det finns så många dumma regler

Jag hör ofta vuxna säga att det är viktigt att lära sina barn att följa regler. Det tycker inte jag. jag lär mina barn att följa sitt hjärta och sin intuition. Det innebär att ibland så kanske de måste välja att bryta regler och yttre strukturer för att vara sann emot sig själva. Tänk alla som har offrat livet för att försvara andra människor. Som har vågat stått upp för vad som är sant för dem och trotsat regler och förbud. Om vi bryter emot regler så får vi oftast något slags straff så att vi skall bli skämda och inte bryta mot den regeln igen. Jag tror inte på rädsla, att skrämmas till lydnad. Jag tror på att när jag är i kontakt med mitt hjärta så gör jag gott för mig och andra. Sedan förstår jag att det behöver finnas regler mot att inte göra andra illa, dom reglerna är bra men inte regler som är byråkratiska och när det inte finns något sunt förnuft bakom dem.
Hur skall man då veta vilka regler man vågar bryta emot? Som alltid så vet man när man lyssnar till sin egen inre kompass.

När det var Tsunami katastrofen i Thailand så hjälpte en sjuksköterska till och tog hand om de sårade i sitt hotellrum. Hon blev anmäld på grund av att hon inte hade tillstånd att göra det. Jag fattar att den regeln har kommit till på grund av att skydda människor på något sätt men i det här läget gjorde hon något gott. Tänk om hon inte vågat, då hade kanske människor dött i onödan.

Viktigast att må bra

Har sagt åt mina barn att skolka ibland eller så har jag ljugit och sagt att de är sjuka. Helst för den äldsta eftersom han var den mest stressade av dem. Det är väl viktigare att hon mådde bra än att hon gjorde rätt.

Men så länge vi inte har fullt förtroende för vår egen inre visdom så kommer vi att följa dumma regler. Tror också vi följer regler för att vi inte vill att andra människor skall tycka att vi är oansvariga. Jag tycker tvärtom, jag tycker det är mycket mera ansvarigt att följa sin hjärta och sin intuition.

Så heja dig som gör det du tror på även om du behöver bryta både mot regler och konventioner 🙂

Kärlek

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette