Bryt lite mer regler

Av Annette Forslund

Det finns så många dumma regler

Jag hör ofta vuxna säga att det är viktigt att lära sina barn att följa regler. Det tycker inte jag. jag lär mina barn att följa sitt hjärta och sin intuition. Det innebär att ibland så kanske de måste välja att bryta regler och yttre strukturer för att vara sann emot sig själva. Tänk alla som har offrat livet för att försvara andra människor. Som har vågat stått upp för vad som är sant för dem och trotsat regler och förbud. Om vi bryter emot regler så får vi oftast något slags straff så att vi skall bli skämda och inte bryta mot den regeln igen. Jag tror inte på rädsla, att skrämmas till lydnad. Jag tror på att när jag är i kontakt med mitt hjärta så gör jag gott för mig och andra. Sedan förstår jag att det behöver finnas regler mot att inte göra andra illa, dom reglerna är bra men inte regler som är byråkratiska och när det inte finns något sunt förnuft bakom dem.
Hur skall man då veta vilka regler man vågar bryta emot? Som alltid så vet man när man lyssnar till sin egen inre kompass.

När det var Tsunami katastrofen i Thailand så hjälpte en sjuksköterska till och tog hand om de sårade i sitt hotellrum. Hon blev anmäld på grund av att hon inte hade tillstånd att göra det. Jag fattar att den regeln har kommit till på grund av att skydda människor på något sätt men i det här läget gjorde hon något gott. Tänk om hon inte vågat, då hade kanske människor dött i onödan.

Viktigast att må bra

Har sagt åt mina barn att skolka ibland eller så har jag ljugit och sagt att de är sjuka. Helst för den äldsta eftersom han var den mest stressade av dem. Det är väl viktigare att hon mådde bra än att hon gjorde rätt.

Men så länge vi inte har fullt förtroende för vår egen inre visdom så kommer vi att följa dumma regler. Tror också vi följer regler för att vi inte vill att andra människor skall tycka att vi är oansvariga. Jag tycker tvärtom, jag tycker det är mycket mera ansvarigt att följa sin hjärta och sin intuition.

Så heja dig som gör det du tror på även om du behöver bryta både mot regler och konventioner 🙂

Kärlek

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette