Bestäm dig !

Av Annette Forslund

 Kraften i beslut

Det blir mer och mer tydligt för mig hur viktigt det är att verkligen bestämma sig för något om det skall bli någon förändring. Inte prova eller att försöka utan att verkligen bestämma sig på riktigt. I natt har jag sovit hela natten för att jag bestämde mig för att inte ge efter för min trötthet att sova fast hela systemet ville. Det var otroligt skönt att vara med på yin/ restorative yogan igår. Jag kände hur hela mitt system slappnade av och hur det parasympatiska systemet i min kropp tog över. Det är ju jobbigt för kroppen att flyga samt med tidsskillnaden så då får man göra bra saker för den, hjälpa sig själv så det blir lättare att hålla fast vid sitt beslut.

I början när man bestämmer sig för något är det ofta lättare, så är det iallafall för mig. Jag blir exalterad över något nytt jag skall göra, det som är svårt är att fortsätta när det inte är nytt längre. När vi skall bryta med en vana så är det ofta så att vi har bestämt något undermedvetet som gör att när vi bryter mot vanan/  ett beteénde så bryter vi oxå med den överenskommelse vi har gjort med oss själva. Som till exempel om du vill ha mer pengar än du har. Du kanske har tänker att du vill börja spara men sedan bryter du det löftet till dig själv för du vill resa för pengarna. Sedan så säger du till dig själv att vad är det för mening med att spara du kanske inte ens lever om ett år. Jag brukar göra det 🙂 Rättfärdiga för mig själv varför jag inte gör som jag har bestämt mig för att göra.

Många gånger gör vi så för undermedvetet så kanske jag har bestämt mig för att det är fult att ha för mycket pengar, att jag inte är värda dom eller att det är jättesvårt att få mycket. Alltid när du inte har eller gör det du säger att du skall göra så är det ditt undermedvetna som styr. Det är den gamla delen av hjärnan som styr ditt liv. För att du skall börja styras av den nya delen behöver du bli ärlig med dig själv och sluta med ursäkterna. Inte så att du skall döma eller vara elak mot dig själ utan bara se objektivt på de delar i ditt liv som inte är som du vill att de skall vara. Vill du sedan ändra något så behöver du på riktigt bestämma dig, det är där det börjar.  Så vad kan du bestämma dig att du vill ändra på ? Vad är du trött på i ditt liv ? Vad vill du ha mer av ?  Der som är så finurligt är att bara man bestämmer sig så kommer energin runt problemet att förändras. Det som också är väldigt viktigt är att fokusera på allt man redan har som är bra. Så man fokuserar inte på problemet utan på allt som funkar. För hur än vi har det så har vi det väldigt bra eftersom vi bor här i Sverige. Vi har så mycket mer trygghet och möjligheter än större delan av världen. Vi har väldigt mycket att vara tacksam över, de får vi inte glömma bort, helst  när det känns kämpigt  så behöver så vi påminna oss om allt det fina vi har i livet.

Nu skall jag ut på stan och täffa en fin vän,

Kram till dig

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette