Bestäm dig !

Av Annette Forslund

 Kraften i beslut

Det blir mer och mer tydligt för mig hur viktigt det är att verkligen bestämma sig för något om det skall bli någon förändring. Inte prova eller att försöka utan att verkligen bestämma sig på riktigt. I natt har jag sovit hela natten för att jag bestämde mig för att inte ge efter för min trötthet att sova fast hela systemet ville. Det var otroligt skönt att vara med på yin/ restorative yogan igår. Jag kände hur hela mitt system slappnade av och hur det parasympatiska systemet i min kropp tog över. Det är ju jobbigt för kroppen att flyga samt med tidsskillnaden så då får man göra bra saker för den, hjälpa sig själv så det blir lättare att hålla fast vid sitt beslut.

I början när man bestämmer sig för något är det ofta lättare, så är det iallafall för mig. Jag blir exalterad över något nytt jag skall göra, det som är svårt är att fortsätta när det inte är nytt längre. När vi skall bryta med en vana så är det ofta så att vi har bestämt något undermedvetet som gör att när vi bryter mot vanan/  ett beteénde så bryter vi oxå med den överenskommelse vi har gjort med oss själva. Som till exempel om du vill ha mer pengar än du har. Du kanske har tänker att du vill börja spara men sedan bryter du det löftet till dig själv för du vill resa för pengarna. Sedan så säger du till dig själv att vad är det för mening med att spara du kanske inte ens lever om ett år. Jag brukar göra det 🙂 Rättfärdiga för mig själv varför jag inte gör som jag har bestämt mig för att göra.

Många gånger gör vi så för undermedvetet så kanske jag har bestämt mig för att det är fult att ha för mycket pengar, att jag inte är värda dom eller att det är jättesvårt att få mycket. Alltid när du inte har eller gör det du säger att du skall göra så är det ditt undermedvetna som styr. Det är den gamla delen av hjärnan som styr ditt liv. För att du skall börja styras av den nya delen behöver du bli ärlig med dig själv och sluta med ursäkterna. Inte så att du skall döma eller vara elak mot dig själ utan bara se objektivt på de delar i ditt liv som inte är som du vill att de skall vara. Vill du sedan ändra något så behöver du på riktigt bestämma dig, det är där det börjar.  Så vad kan du bestämma dig att du vill ändra på ? Vad är du trött på i ditt liv ? Vad vill du ha mer av ?  Der som är så finurligt är att bara man bestämmer sig så kommer energin runt problemet att förändras. Det som också är väldigt viktigt är att fokusera på allt man redan har som är bra. Så man fokuserar inte på problemet utan på allt som funkar. För hur än vi har det så har vi det väldigt bra eftersom vi bor här i Sverige. Vi har så mycket mer trygghet och möjligheter än större delan av världen. Vi har väldigt mycket att vara tacksam över, de får vi inte glömma bort, helst  när det känns kämpigt  så behöver så vi påminna oss om allt det fina vi har i livet.

Nu skall jag ut på stan och täffa en fin vän,

Kram till dig

Annette

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette