Balansen mellan rörelse och stillhet

Av Annette Forslund

Vårt naturliga sätt att fungera

Det är naturligt att leka, skratta och att vara nyfiken. Det är lika naturligt att vara funderande, frustrerad och uttråkad. Du är en människa och det ingår i att vara människa. Titta på ett barn. I ena sekunden kan det vara helt inne i leken och nyfiket utforska omvärlden, medan i nästa sitter dom i sina egna tankar eller är frustrerad över att det inte blev som dom hade tänkt sig.

Skillnaden mellan en vuxen och ett barn är att barnet inte dömer det ena eller det andra tillståndet som bra eller dåligt. Medan vi vuxna är väldigt snabb på att göra det. Om vi inte skulle döma utan istället vara i livets flöde, vara med det som är, så går växlingarna mellan de olika tillstånden mycket fortare. När man dömer frustration som något dåligt så trycker man ner den känslan och det innebär att den kommer utvecklas till ilska eller depression. Ser man den istället som en signal på att det är något jag behöver ändra på i mitt liv. Jag kanske behöver sluta tro på mina tankar som berättar att det problem jag går och tänker på hela dagarna egentligen inte är livsviktigt.

Balans i livet

För att kunna göra det så behöver jag ha balans i livet. Jag behöver balans mellan återhämtning och kreativitet, mellan att ge och  att få, mellan rörelse och stillhet. Allt i skapelsen strävar efter balans. Det är bara vi människor som tror att vi är maskiner och kan styra över något vi inte kan styra över. Det har inte alltid varit så. Bara för hundra år sedan var vi mer i kontakt med livets naturliga rytm. Det spelade ingen roll hur fort vi ville att potatisen skulle växa så vi kunde skörda den. Den gjorde det i den takt den behövde. I och med industrialismen framfart har vi kommit på så många olika smarta lösningar hur vi kan effektivisera det mesta. Elektriciteten har gjort att vi inte alls behöver lyssna till vår egen inre klocka utan vi kan vara vaken hela nätterna till artificiellt ljus och dricka red bull för att vara vaken. Vi kan kommunicera med snart hela världen när som helt och hur som helst. Allt går snabbare och snabbare och allt skall bli mer och mer effektivt.

Återknyta kontakten med vår sanna essens

Det de flesta verkar har glömt bort är att våra människokroppar har inte utvecklats i samma takt som tekniken. Jag tror fortfarande att vi behöver stilla vårt sinne framför brasan som de gjorde förr. Vi behöver återknyta kontakten med naturen och vår sanna essens. Om vi kan hitta den balansen så kan vi njuta av allt tvåtusentalet har att erbjuda. Men först måste vi  bli medvetna så vi kan göra val som vi mår bra av.  Vi kan inte bara rusa på och producera och konsumera vi behöver också blicka inåt och uppleva vårt inre universum som är otroligt spännande.

Utmaningen är att – vara i den här världen men inte av den. När du hittar ditt inre universum så vet du att du kan välja i vilka lekar du vill leka, du behöver inte vara med i alla. Du blir inte kidnappad av en  industri som talar om för dig att du aldrig är tillräcklig. Att du måste ha större bil, smalare midja, fler kompisar, göra karriär och leverera.

 När du förstår att livet alltid pågår inuti dig och att det är dina tankar om det yttre som tar dig ifrån livet eller närmare livet desto mer kan du göra det du vill och det du mår bra av.

Du kan skapa din egen verklighet och inte bli fången av en verklighet som mest skapar stress, sjukdom och olyckliga människor som aldrig räcker till och som känner att de aldrig riktigt duger.

Vill du också skapa en ny verklighet?

Just nu ger jag dig 20 % rabatt på min  webbkurs – skapa en ny verklighet
där du får de verktyg du behöver för att du själv skall kunna välja hur du vill må och hur du vill leva ditt liv.
Skriv – mod – i rabbattkupongsfältet så reduceras priset.
Kupongen gäller t.o.m den 27 oktober.

 Sagt ifrån  kursdeltagare

Tack vare dig och din webkurs ”Skapa din egen verklighet” har jag äntligen kommit på vad jag är bra på, tycker är kul och vad jag vill skapa i mitt liv. (Det är definitivt inte att jobba med ekonomi, även om jag är bra på det också ) Det känns helt fantastiskt eftersom jag väldigt länge levt med känslan och vissheten om att jag inte lever det liv jag verkligen vill leva. Därför är jag så otroligt tacksam för dig Annette, för din inspiration och klokhet, för att du är du!

Anna Björklund

Kursen ger mig oerhört mycket stöd, jag ser nu om alla avsnitt. Jag har läst de rekommenderade böckerna. Jag mediterar. Yinyogan gör jag ett par ggr/v. Jag praktiserar 17 sekunders regeln och 5 sekunders regeln, men med viss eftertänksamhet för att vara uppmärksam på om det är det gamla egot som vill svara ja eller hjärtats röst. Det har bl a lett till att jag har börjat rida, gått en kurs i kreativt skrivande, ska gå en skulpturkurs mm. Jag är mycket mer närvarande och ser ofta igenom känslor och tankar som kommer ur egot. En euforisk upplevelse när det händer!

Klara Török Möller

 

Tydlig, Fri och Framgångsrik  – Vill du gå på föreläsning i Stockholm den 6 dec kl 1800- Läs mer här

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette