Balansen mellan rörelse och stillhet

Av Annette Forslund

Vårt naturliga sätt att fungera

Det är naturligt att leka, skratta och att vara nyfiken. Det är lika naturligt att vara funderande, frustrerad och uttråkad. Du är en människa och det ingår i att vara människa. Titta på ett barn. I ena sekunden kan det vara helt inne i leken och nyfiket utforska omvärlden, medan i nästa sitter dom i sina egna tankar eller är frustrerad över att det inte blev som dom hade tänkt sig.

Skillnaden mellan en vuxen och ett barn är att barnet inte dömer det ena eller det andra tillståndet som bra eller dåligt. Medan vi vuxna är väldigt snabb på att göra det. Om vi inte skulle döma utan istället vara i livets flöde, vara med det som är, så går växlingarna mellan de olika tillstånden mycket fortare. När man dömer frustration som något dåligt så trycker man ner den känslan och det innebär att den kommer utvecklas till ilska eller depression. Ser man den istället som en signal på att det är något jag behöver ändra på i mitt liv. Jag kanske behöver sluta tro på mina tankar som berättar att det problem jag går och tänker på hela dagarna egentligen inte är livsviktigt.

Balans i livet

För att kunna göra det så behöver jag ha balans i livet. Jag behöver balans mellan återhämtning och kreativitet, mellan att ge och  att få, mellan rörelse och stillhet. Allt i skapelsen strävar efter balans. Det är bara vi människor som tror att vi är maskiner och kan styra över något vi inte kan styra över. Det har inte alltid varit så. Bara för hundra år sedan var vi mer i kontakt med livets naturliga rytm. Det spelade ingen roll hur fort vi ville att potatisen skulle växa så vi kunde skörda den. Den gjorde det i den takt den behövde. I och med industrialismen framfart har vi kommit på så många olika smarta lösningar hur vi kan effektivisera det mesta. Elektriciteten har gjort att vi inte alls behöver lyssna till vår egen inre klocka utan vi kan vara vaken hela nätterna till artificiellt ljus och dricka red bull för att vara vaken. Vi kan kommunicera med snart hela världen när som helt och hur som helst. Allt går snabbare och snabbare och allt skall bli mer och mer effektivt.

Återknyta kontakten med vår sanna essens

Det de flesta verkar har glömt bort är att våra människokroppar har inte utvecklats i samma takt som tekniken. Jag tror fortfarande att vi behöver stilla vårt sinne framför brasan som de gjorde förr. Vi behöver återknyta kontakten med naturen och vår sanna essens. Om vi kan hitta den balansen så kan vi njuta av allt tvåtusentalet har att erbjuda. Men först måste vi  bli medvetna så vi kan göra val som vi mår bra av.  Vi kan inte bara rusa på och producera och konsumera vi behöver också blicka inåt och uppleva vårt inre universum som är otroligt spännande.

Utmaningen är att – vara i den här världen men inte av den. När du hittar ditt inre universum så vet du att du kan välja i vilka lekar du vill leka, du behöver inte vara med i alla. Du blir inte kidnappad av en  industri som talar om för dig att du aldrig är tillräcklig. Att du måste ha större bil, smalare midja, fler kompisar, göra karriär och leverera.

 När du förstår att livet alltid pågår inuti dig och att det är dina tankar om det yttre som tar dig ifrån livet eller närmare livet desto mer kan du göra det du vill och det du mår bra av.

Du kan skapa din egen verklighet och inte bli fången av en verklighet som mest skapar stress, sjukdom och olyckliga människor som aldrig räcker till och som känner att de aldrig riktigt duger.

Vill du också skapa en ny verklighet?

Just nu ger jag dig 20 % rabatt på min  webbkurs – skapa en ny verklighet
där du får de verktyg du behöver för att du själv skall kunna välja hur du vill må och hur du vill leva ditt liv.
Skriv – mod – i rabbattkupongsfältet så reduceras priset.
Kupongen gäller t.o.m den 27 oktober.

 Sagt ifrån  kursdeltagare

Tack vare dig och din webkurs ”Skapa din egen verklighet” har jag äntligen kommit på vad jag är bra på, tycker är kul och vad jag vill skapa i mitt liv. (Det är definitivt inte att jobba med ekonomi, även om jag är bra på det också ) Det känns helt fantastiskt eftersom jag väldigt länge levt med känslan och vissheten om att jag inte lever det liv jag verkligen vill leva. Därför är jag så otroligt tacksam för dig Annette, för din inspiration och klokhet, för att du är du!

Anna Björklund

Kursen ger mig oerhört mycket stöd, jag ser nu om alla avsnitt. Jag har läst de rekommenderade böckerna. Jag mediterar. Yinyogan gör jag ett par ggr/v. Jag praktiserar 17 sekunders regeln och 5 sekunders regeln, men med viss eftertänksamhet för att vara uppmärksam på om det är det gamla egot som vill svara ja eller hjärtats röst. Det har bl a lett till att jag har börjat rida, gått en kurs i kreativt skrivande, ska gå en skulpturkurs mm. Jag är mycket mer närvarande och ser ofta igenom känslor och tankar som kommer ur egot. En euforisk upplevelse när det händer!

Klara Török Möller

 

Tydlig, Fri och Framgångsrik  – Vill du gå på föreläsning i Stockholm den 6 dec kl 1800- Läs mer här

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette