Att vara människa

Av Annette Forslund

Jag tror vi är andliga varelser som lever här på jorden som människor och har fått en kropp att bo i. Jag tror också att vi vet väldigt lite om hur egentligen allt fungerar.

Mer än vetenskap

Jag vet inte vad alla forskare tror men jag vet att de inte får säga vad det tror om det inte är vetenskapligt bevisat.  Doktor Eben Alexander var en av de forskarna. Han var en välrenommerad neurokirurg som visste att nära-döden-upplevelser kändes verkliga, men egentligen bara var ett spratt som hjärnan spelade oss när den utsatts för extrem stress.

En dag i november 2008 drabbades Alexander av en sällsynt bakteriell hjärnhinneinflammation – den del av hjärnan som kontrollerar tankar och känslor, och alltså gör oss mänskliga, slutade helt att fungera. I sju dagar låg han i koma. När läkarna insåg att allt hopp var ute och bestämde sig för att upphöra med den livsuppehållande behandlingen så öppnade han plötsligt ögonen. Han var tillbaka.

Det var ett medicinskt mirakel. Men miraklet var egentligen ett annat, för medan hans kropp befann sig i koma reste Alexander bortom vår verklighet och nådde platser som är utom räckhåll för oss levande. Han befann sig i livet efter döden.

YogaMin fundering är hur vi kan koppla upp oss på den plats Alexander besökte medan vi fortfarande befinner oss i våra mänskliga kroppar. Jag tror nämligen att det är där svaret på allt lidande finns.

Han säger att vi kan komma till den platsen i djup meditation så det kanske är därför mindfulness har blivit så populärt och sprider sig mer och mer.

Jag vet att den platsen finns. Där upplever jag så mycket kärlek, tacksamhet, lugn och glädje. Jag vet också hur det känns när jag inte är i kontakt med den platsen. När livet gör ont. Och kanske det är det som är att vara mänsklig. Att känna och uppleva motsatsen och ha empati för det. Både hos sig själv och hos andra.

Det är okej att känna sig liten

Ibland är vi otroligt stora, starka och hela och ibland små, rädda och ledsna. Och att båda är ok. Inget av det är mer rätt eller fel . Min egen upplevelse är att jag gjort det ”fel” att vara den lilla rädda eftersom jag vet att jag har potential att vara så mycket mer. Ju mer jag accepterar att vara mänsklig så kan jag bara omfamna alla känslorna och se dem som en mänsklig upplevelse utan att göra något åt det. Det är som jag är på en spännande resa i att upptäcka alla tusentals känslor som en kropp kan känna. Skillnaden nu mot förr är att jag inte behöver göra något för att ändra dem, bara se dem utan att döma eller värdera och också förstå att de egentligen inte är sanna. Och det är det som är det absolut svåraste.  Så just nu tränar jag på att inte döma, varken dig mig eller någon annan.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette