Allt vi behöver är tillit

Av Annette Forslund

Det ligger inte i vår makt att  bestämma  när vi skall dö. Vi kan förebygga sjukdom och olyckor men det finns fortfarande inga garantier att vi skall leva till en viss ålder. Många gånger undrar vi varför en ung frisk och hälsosam människa måste dö i ung ålder medan en ohälsosam person lever ett långt liv.

Varför tror vi då att vi kan kontrollera så mycket av andra livshändelser i våra liv? Är det egentligen jag som bestämmer vem jag skall träffa och bli kär i. Vad jag skall jobba med? Självklart tycker nog en del, mindre självklart för andra. Tänk om det inte är det, tänk om det är vår inre livskraft som bestämmer, och den bestämmer alltid för vårt bästa syfte. Det är när vårt ego ställer sig i vägen det blir svårt. Eftersom vi inte alltid kan se eller förstå vår livskraft så tycker vi att den plats vi är på just nu är fel .Tänk om det inte är det , tänk om du är precis på den plats du skall vara på nu för ditt bästa syfte.

Om du ser tillbaka på ditt liv så kan du säkert se att det har dykt upp möjligheter när du minst anat det. Jag har hört många historier på hur par som inte kunnat fått egna barn och adopterat. Sedan har det ändå blivit ett biologiskt barn. När de släppte taget om problemet, när de slutade tänka på det. Samma sak för de som har träffat sin partner, det var egentligen inte alls meningen utan tvärtom de hade till och med bestämt att de skulle vara själva efter dåliga relationer eller massor av dejtande.
photo-1416183793821-cfdaa8c72745

Jag tror det enda “mål ” vi behöver är att bli mer online med vår egen livskraft

Istället för att se livet som en vågrätt linje där vi är på en plats och skall förflytta oss framåt till nästa plats så förflyttar vi oss istället inåt eller uppåt. Uppåt för att se hur livet egentligen fungerar, vi får en helt annan bild av det. Eller inåt närmre vår själ. För att göra den förflyttningen behöver vi odla tillit till när vi slutar kämpa och planera – det är då det händer. Då tar jag  av mig egots rustning och kliver in i en ny värld som styrs utav tillit och tacksamhet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Kylan är värst

Har precis kommit tillbaka till Pokhara efter 5 dagars trekking. Mina vader är ömma och mina lårmuskler känns som fiolsträngar. Vi gick mellan en och två mil om dagen och det är inte så långt om man går på platt mark. Men det ÄR långt när man går 1, 5 mil uppför och 0,5 mil nerför. Finns liksom inget platt utan det är bara upp och ner hela tiden. När man har gått uppför en timme så är man svettig, riktigt svettig som sedan torkar när man går nerför.  Men det som var jobbigaste var egentligen inte själva gåendet utan det mest påfrestande var när man stannade för att äta middag och att sova i tehusen.

Du vet när du varit ute en hel dag och åkt skidor eller något annat fysiskt, när du har svettas och ansträngt dig. Du vet den sköna känslan när du kommer in i varmt och skönt hus och du får duscha och ta på dig myskläder, den känslan. Den infinner sig inte i bergen för där är det bara kallare när du har stannat och inte går längre. Det finns ingen värme i husen varken där man sover eller äter. En natt så sov jag med mössa, vantar och min termos med varmt vatten tätt intill mig. Det är det som är det värsta, det fuktiga och det skruttiga. Toaletterna är sådan där hål i golvet och det luktar verkligen kiss. Det finns inget varmt vatten i duscharna om de ens funkar. Det var den största träningen för mig, att bara gilla läget, att slappna av och njuta av hur det ändå blev varmt under täcket när jag legat ett tag. Tänk de som bor där uppe i bergen jämt, i det kalla, undrar om de vänjer sig?
Nog om kallt,  jag har nog fobi för kyla 🙂

Här sov vi en natt

Naturen var helt magisk och vi gick i skiftande natur. Både högt upp och långt ner i dalgångarna. Vi gick förbi befolkningen när de skördade sitt ris, tvättade sina kläder och levde sitt normala liv. Vi gick förbi skolor och små söta skolbarn på väg till skolan. Vi blev passerade av unga killar som bar allt möjligt upp och ner för bergen och ibland åsnor och hästar som också bar nödvändigheter upp i byarna.

Snacka om tungt 

En morgonpromenad under stjärnorna

En morgon gick vi upp till Poonhill kl 500 på morgonen för att se soluppgången. Helt magiskt, det påminde mig om ett luciatåg som gick under stjärnorna upp mot toppen. Alla tysta på led och många med pannlampor. Utsikten var magnifik och vi kunde se flera av värdens högsta bergstoppar.

Funderade på varför människor vallfärdar från hela världen för att sova i ett kallt rum, kliva upp fem på morgonen, gå 400 meter uppåt i 45 minuter för att se hur solen går upp och se bergstopparna. Vad är det som gör att vi gör det? Vad är det som gör att jag gör det? Mitt svar är nog att det är något heligt och övernaturligt samtidigt som det är det mest naturliga som finns. Jag tror jag inte har något bra svar på den frågan. Men det som känns i mig efter de här dagarna är lycka, tillfredställelse och tacksamhet. Det känns som jag hämtade en del av mig där uppe hur konstigt det än låter.

Kanske är det så att jag blir påmind om att jag är en del av något mycket större, att den storslagna naturen läker något i mina celler. Jag blir påfylld av liv. Jag vet inte riktigt varför jag åkte hit utan det var bara något som jag visste att jag ville. Jag tror att det är viktigt att vi lyssnar när något inom oss pockar på. När vi får för oss något. Ignorera inte det, utan följ det.

Jag är så glad att jag följde min inre viskning och gjorde något som kändes både roligt, obekvämt och jobbigt. Just nu sitter jag på mitt hotellrum och verkligen njuter av alla de bekvämligheter som vi så ofta tar för givet. Jag verkligen njuter av det fina golvet i badrummet, tekokaren och vita lakan som är mjuka och luktar nytvättat och värmen såklart.

Jag har några dagar kvar här i lugnet i  Nepal och Pokhara innan jag åker vidare mot nya äventyr, nästa anhalt är New Dehli och där är det inte lugnt utan typ motsatsen.

Ta hand om dig och lev din dröm.

Kram
Annette