Alla våra olika verkligheter

Av Annette Forslund

Träna på att vara lat

I dag har jag en “inte göra nåt som är produktivt dag” Det är väldigt svårt för mig eftersom nu sitter jag här och skriver blogg.  Jag har suttit och kollat på en serie hela morgonen på Via Play, Greys anatomi. Ser aldrig på serier för att jag vet att jag kan bli helt inne i dem och börja leva in i deras värld. Just nu tror jag att jag skall bli kirurg 🙂

Det som blir så tydligt är att vi alla verkligen lever i vår egen lilla verklighet som vi gör till “hela verkligheten”.  Fick precis ett sms från min 15 åriga dotter att hon fått B på matteprovet och var så glad för det. Det är hennes verklighet, prov, skolan, kompisar, killar etc. Vad handlar ditt liv om? Byta jobb, kärleksrelationer, hälsa ? När vi byter verklighet, till exempel när jag väntade barn, då handlade mitt liv om val av barnvagnar, ultraljud och komma på ett namn till bebisen. När jag spelade golf var det det vi pratade om på middagarna. Nu är det många som ser på skidor på Tv och pratar om medaljer. Vi blir  fångna i den verkligheten vi lever och på riktigt tror vi att det är det livet handlar om.

Jag kom ihåg när min sista dotter föddes. Hon är född i maj så jag kom så väl ihåg när vi åkte hem ifrån BB, hur jag tyckte att löven hade slagit ut på två dagar och alla löven skimrade underbart ljusgröna. Hur kunde alla människor bara fortsätta sina liv som vanligt medan jag hade varit med om ytterligare ett mirakel. Om vi kan förstå att vi skapar våra egna verkligheter med vad vi fokuserar på och gör viktigt så skulle vi inte bli bli fast i våra problem eftersom då skulle vi förstå att det inte finns nåt som är verkligt. Vi själva skapar det verkliga. Vi lever verkligen i ett matrix och så länge vi tror på det vi ser så kommer det fortsätta vara precis som vi tror.

Din egen flock

För att se det behöver vi vakna upp, vi behöver bli mer medvetna och se vad den här världen vill att vi skall se. Vad vill matindustrin, läkemedelsindustrin, journalisterna att du skall se? Vi blir bombarderade med rädslor och det enda sättet att inte ta åt sig är att känna kärleken. Kärlek är starkare än rädsla. Kärleken övervinner allt. När du förstår att du är en spirituell varelse som inte behöver någon annans godkännande för att duga och passa in då är du fri att skapa den verklighet du mår bra av. Sedan tror jag att det är jätteviktigt att hitta sin egen flock som stöttar varandra i vetskapen om att livet inte mäts i titlar och prestationer utan att det viktigaste i livet är att följa sin egen sanna väg och skapa en  ny verklighet som inte baseras på rädsla och oro utan på glädje, kärlek och gemenskap.

Nu skall jag åter tillbaka till kirurgernas verklighet, de älskar att operera. vara fokuserade och effektiva. De har inte så bra koll på känslor och gillar inte sånt som inte går att mäta och att kalkylera. Jag tror det är därför jag gillar att kolla på den serien just nu. Den är verkligen långt bort från mitt egna liv.  Tre kvällar den här veckan har jag föreläst och inspirerat människor till att skapa mer av vad de vill vill och jag också coachat mer än vanligt så jag behöver en paus. Just nu känner jag för att gosa upp mig i soffan och försvinna bort i en annan fantasivärld än den jag själv har skapat, det är kul med knivar och skalpeller och lite blod, jag gillar kontrasterna 🙂

Önskar dig en skön helg vackra själ.

Kram

Annette

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette