Alla känslor som väcks till liv igen

Av Annette Forslund

Förälskad är lätt

När man går in i ett nytt förhållande är de många känslor som väcks till liv. I början när man är förälskad är det ofta som en saga. Man ser bara det fina hos varandra man ser allt det man önskat i den andra och livet är ofta lätt och enkelt. Jag kan också känna samma känsla när jag är förälskad i själva livet. Jag ser allt det vackra runt omkring mig och jag kan också se det vackra i det fula. Efter ett dag när förälskelsen sedan skall fördjupas och gå in i nästa stadie det är då allt det man inte vill se som kommer upp både hos sig själv och hos den andra. Eller så är det helt enkelt så att det kommer upp hos en själv och den andra hälften bara speglar det.

Olika strategier för att få kärlek

Igår när jag skrev om att jag blev inlagd på barnpsyk så skrev jag det för jag kan tydligt se hur det har påverkat mig. Jag vet att det inte var mitt fel att jag hamnade där och jag vet att mina föräldrar gjorde så gott det kunde utifrån vad det trodde skulle hjälpa. Det gjorde  det inte för att de var elaka eller inte ville mig väl. De visste helt enkelt inte något annat. Jag är över 50 år så man måste också komma ihåg att mycket har hänt sedan jag var 6 år. Jag har gråtit i terapi och jag vet hur fel och bortglömd jag kände mig. Jag kom i håg att jag till och med bestämde mig för att när jag blev stor så skulle jag gå min egen väg och jag skulle inte lita på någon. Det klart att det satte sina spår. Jag tror vi alla har tagit olika beslut undermedvetet och sedan bestämmer oss för att bli på ett visst sätt för att få kärlek och för att bli omtyckt. Vi utbildar oss till ett visst yrke för att vår pappa ville det eller blir den duktiga flickan för att bli uppskattad och bli sedd. Alla har vi tagit olika strategier för att få det vi alla vill ha – kärlek och gemenskap. Eller så gör vi tvärtom vi hittar olika strategier för att undvika det som gjorde ont.
Min strategi  har varit att klara mig själv och att gå min egen väg. Jag har ett stort frihetsbehov och älskar att vara med mig själv och göra mina egna grejer. Det jag däremot har haft svårt med det är just att stanna i relationer.

 

Närvaro är lösningen

Jag är också en high sensitive person och empat om någon skulle sätta någon slags etikett på mig. Det innebär att jag känner av vad andra folk känner. Jag känner energier kan man säga eftersom känslor är energier. När jag jobbar som coach är det min största gåva för jag kan direkt känna av min klient och guida henne/ honom, det behövs egentligen inga ord. Men när jag är privat och i ett förhållande är det min största utmaning att vara kvar i min energi, i mig, utan att plocka upp och ta över den andras. Så om någon är arg så behöver jag inte bli arg eller ledsen utan jag kan fortfarande vara i mig. Jag kan vara centrerad och närvarande i mig. Ju mer jag kan vara det desto mer hjälper jag också den andra att inte projicera på mig eftersom det inte går, det finns ingen mottagare. Då får den personen ta hand om hans känslor själv.

Det är precis det jag tränar på nu. Det är en otrolig bra träning att kunna vara med sig själv och i sig själv oavsett vad som händer runt omkring. Jag tror det är det enda sättet till förändring. Det innebär inte att jag tycker att man skall vara kvar i destruktiva förhållanden och låta sig bli dåligt behandlad. Jag tror att många verkligen skulle må bättre om de lämnade sin äkta hälft istället för att vara kvar i ett medberoende som det ofta blir.

För mig just nu är det min träning att ta hand om mig själv tillsammans med någon annan. Att inte fly för det har jag gjort så många gånger tidigare. Och som jag började inlägget med så tror jag att jag får se delar i mig, hos den andra som jag själv inte inkluderat, älskat och förlåtit.

Livet är vackert

I dag har vi haft det så härligt tillsammans. Vaknade kl 700 då vi var ut och sprang i 25 minuter, mitt nål är att kunna  springa 60 min innan 2018 är slut. Sedan yogade vi tillsammans, åt en mumsig brunch som de gör här i LA. Vi har också pratat, myst och bara varit. Senare skall vi gå på bio i Hollywood och äta något gott. Livet innehåller massor av vackert fint och skoj men också växande. Och genom att vara modiga och se oss själva och vara närvarande med det så växer vi. Det är inte alltid skönt eller vackert men det är värt det, det är jag 100 % säker på .

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette