Äger du din kropp?

Av Annette Forslund

#Metoo

Äger jag min kropp ? Det borde vara ett självklart svar. Tyvärr har det inte alltid varit självklart för mig. Mina gränser om vad som vad som tillhörde mig lärde jag mig som 37 åring på en kurs i personlig utveckling. Det var inte förrän då som jag förstod att jag ägde rätten till min egen kropp, rätten till mina egna orgasmer och rätten till att säga ja och att säga nej. För mig har det inte varit självklart med gränssättningar vare det gäller min kropp eller vad som är OK eller inte i olika slags  relationer. Jag har låtit mig blivit behandlad som mindre värd och mindre vetande. Jag har trott på att andra kan mycket mer än mig och att män med kostym har ett större intellekt. Jag har blivit lurad och trott på att vetenskap är viktigare än intuition och att bara det går att läsa i ett excelark så är det mera värt än om det är målat på ett papper.

Jag har blivit klappad på huvudet och fått höra att jag inte skall vara så känslig och jag har fått höra att jag inte är en riktig mamma som tar ansvar om jag inte lagar mat, skjutsar, tvättar och sätter mitt eget liv på paus under minst 20 år.

Kvinnor ( och män) törs fortfarande inte erkänna att det inte förstår vad det står på försäkringsbreven, papperna ifrån skattemyndigheten eller banken. Det tror att de är osmarta när det egentligen bara handlar om att det är skrivit på ett språk som skapar en maktobalans. Och det är precis vad makthavarna vill. De vill att vi skall känna oss osmarta så att det har ett övertag.

Det är bara 100 år sedan kvinnan fick rösträtt i Sverige. Det är inte klokt ! För mindre än hundra år hade inte kvinnor rätt att rösta, det är ju helt horribelt när jag tänker efter. Inte undra på att så många kvinnor fortfarande lever i rädsla och känner att de inte räcker till och att de borde vara lite bättre än de är. Det är generationer av förtryck som vi kvinnor bär på.

Nu är det verkligen dags att resa sig, att kliva ut i sin kraft och säga stopp. Res dig och skilj dig om du lever i ett destruktivt förhållande. Säg upp dig från ditt jobb och gör något som är meningsfullt. Om du inte törs göra det för dig själv. Gör det för dina barn. Våra barn behöver förebilder av starka kvinnor som går sin egen väg.

Behöver du inspiration och kraft ? Kom på min föreläsning den 6 december kl 1800.

 Föreläsning – Tydlig Framgångsrik och Fri

 Tro på dig själv – kolla min youtube film

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette