Äger du din kropp?

Av Annette Forslund

#Metoo

Äger jag min kropp ? Det borde vara ett självklart svar. Tyvärr har det inte alltid varit självklart för mig. Mina gränser om vad som vad som tillhörde mig lärde jag mig som 37 åring på en kurs i personlig utveckling. Det var inte förrän då som jag förstod att jag ägde rätten till min egen kropp, rätten till mina egna orgasmer och rätten till att säga ja och att säga nej. För mig har det inte varit självklart med gränssättningar vare det gäller min kropp eller vad som är OK eller inte i olika slags  relationer. Jag har låtit mig blivit behandlad som mindre värd och mindre vetande. Jag har trott på att andra kan mycket mer än mig och att män med kostym har ett större intellekt. Jag har blivit lurad och trott på att vetenskap är viktigare än intuition och att bara det går att läsa i ett excelark så är det mera värt än om det är målat på ett papper.

Jag har blivit klappad på huvudet och fått höra att jag inte skall vara så känslig och jag har fått höra att jag inte är en riktig mamma som tar ansvar om jag inte lagar mat, skjutsar, tvättar och sätter mitt eget liv på paus under minst 20 år.

Kvinnor ( och män) törs fortfarande inte erkänna att det inte förstår vad det står på försäkringsbreven, papperna ifrån skattemyndigheten eller banken. Det tror att de är osmarta när det egentligen bara handlar om att det är skrivit på ett språk som skapar en maktobalans. Och det är precis vad makthavarna vill. De vill att vi skall känna oss osmarta så att det har ett övertag.

Det är bara 100 år sedan kvinnan fick rösträtt i Sverige. Det är inte klokt ! För mindre än hundra år hade inte kvinnor rätt att rösta, det är ju helt horribelt när jag tänker efter. Inte undra på att så många kvinnor fortfarande lever i rädsla och känner att de inte räcker till och att de borde vara lite bättre än de är. Det är generationer av förtryck som vi kvinnor bär på.

Nu är det verkligen dags att resa sig, att kliva ut i sin kraft och säga stopp. Res dig och skilj dig om du lever i ett destruktivt förhållande. Säg upp dig från ditt jobb och gör något som är meningsfullt. Om du inte törs göra det för dig själv. Gör det för dina barn. Våra barn behöver förebilder av starka kvinnor som går sin egen väg.

Behöver du inspiration och kraft ? Kom på min föreläsning den 6 december kl 1800.

 Föreläsning – Tydlig Framgångsrik och Fri

 Tro på dig själv – kolla min youtube film

 

 

 

 

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette