Av Annette Forslund

Sluta överleva

Du har kommit hem från jobbet,lagat mat, plockat undan och sätter dig i soffan. Du är trött och sliten och du känner ingen riktigt glädje. När du tänker att du skall gå till jobbet i morgon igen och mötas av samma krav så blir du inte mer uppmuntrad utan tvärtom, det känns jobbigt och nästan outhärdligt. Du längtar till helgen och till semestern och ser framemot allt skoj du skall ha. Du längtar efter mer tid både med dig själv och dom du tycker om.
När äntligen semestern kommer så är vädret kass, du bråkar med dina barn och din respektive känns trist och oattraktiv.
I mina ögon är det inget liv utan det är bara ett sätt att överleva. Jag är helt övertygad om att det inte är så vi skall leva. Vi behöver få känna lust och glädje inför vad vi gör på dagarna. När vi gillar det vi gör så höjs vår energi och de människor som vi har  runt oss märker det. Vi blir gladare, snällare och allting som var svårt blir lätt.

Gör det som är viktigt på riktigt

Du känner säker någon eller så har du själv varit sjuk i en allvarlig sjukdom. När vi nås av dom beskeden så brukar allting ställas på sin spets och vi omvärderar vårt liv. Vi blir mindre rädda för att misslyckas och göra bort oss.

Varför gör vi saker som egentligen inte är viktiga till väldigt viktiga och tvärtom. Tänk alla möten på ditt jobb, är det viktigt det ni diskuterar.  Vad spelar det för roll vilka pengar du har tjänat och hur viktig du har varit på jobbet om du inte har känt att du bidragit till nåt du verkligen kan stå för och gillar och att du har tid för dom du älskar? Varför lever så många sitt liv genom att skjuta upp det och säger –  Sedan när mina barn är stora –  när jag har gått i pension -när jag har den summan på banken, etc. Då skall jag göra det jag egentligen vill.

Vet du inte vad du vill så börja pröva nya saker, bli nyfiken och lita till din känsla. Ditt hjärta vet vad din hjärna inte vet. Våga chansa, våga ta risker, våga ramla.

Hjälp istället för att stjälp

Vi gör varandra inte en tjänst när vi håller med varandra och förstår varför vi inte har möjlighet att förverkliga våra drömmar. Sluta förstå din kompis när hen förklarar varför hen inte gör det hen vill. När vi förstår och lyssnar på någon annans begränsningar så håller vi dom bara kvar där.

Mitt enda råd till dig är – Gör det du vill NU och sluta skjuta upp ditt liv. Gå ut på spelplanen och börja ta risker. Vi bor i ett av värdens tryggaste och rikaste länder. Om vi inte vågar,vem skall våga då ?

Om du vill förändra det du gör på riktigt så malia mig  kontakt@annetteforslund.se   och boka ett kostnadsfritt samtal på 45 minuter. Då kan vi se om jag är rätt person för dig och om du har det som krävs. Om du har viljan så fixar du det. Jag blir din mentor, din coach, din vägledare, din tränare, din samarbetspartner, din företagsrådgivare för förändring. Om vi matchar och vi börjar samarbeta då kan jag lova dig det resultat du vill ha.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här

Annette Forslund

Jag har drivit eget företag i 25 år och arbetat med människor i utveckling i 14 år. Jag är ICF-certifierad coach Transformativ coach certifierad av Michael Neil i Los Angeles. Auktoriserad psykosyntesterapeut, yogalärare och Mindfullness-instruktör. Jag har utbildat ett 100-tal coacher i Nya Tidens Coachutbildning, har ett förflutet i försäkringsbranchen och har varit delägare i Max Matthiessen. Det viktigaste i mitt liv är att vara arkitekten i mitt eget liv och skapa min egen verklighet.

Ta min webbkurs!

Skapa en ny verklighet för inre och yttre framgång

Läs mer här
Läs mer från Annette

Behåll lugnet

Förra inlägget jag skrev så beskrev jag hur jag blev lurad av en Rikshadriver i Bombay och hur arg jag blev. Funderade på det senare och såg hur stressad jag var och hur min energi var jämförelse med när jag sedan  flög från Kathmandu till Pokhara där jag befinner mig nu.

Jag hade gått om tid på mig och behövde absolut inte stressa när jag kom till flygplatsen. Jag åkte inrikes så det var en liten flygplats men med många avgångar. Jag fattade inte mycket av vad jag skulle gå och hur bagaget skulle skannas.  Men jag frågade mig fram och log och det funkade bra, de var vänliga och hjälpsamma. När jag checkat in mitt baggage hade jag en timme kvar innan boarding så jag  köpte en kaffe och en kexpaket, hade inte ätit nåt för jag gick vilse på förmiddagen i Kathmandu  🙂  och satt mig för att vänta på boarding. Förstod ingenting av tavlan där det stod vilket plan som skulle avgå var och när. Tiderna som blinkade hade redan varit och det blinkade boarding hela tiden. Men jag stressade inte upp mig utan kunde inte låta bli att le inombords. Allt är en enda röra men de verkar ändå ha koll i kaoset. Hittade en annan tjej med ryggsäck som satte och väntade så satte mig med henne och sedan hjälpte vi varandra och tyda och gå fram till disken lite då och då och fråga om det var vår tur att boarda. När det äntligen var dags så kände killen igen oss och kom fram och sa till.

I planet fick jag sitta med en man som såg extra prydlig ut, kostym och fina skor med välkammat hår.Vi började prata och han berättade att han jobbade med säkerhetsfrågor. Han ställde många frågor om livet i Sverige. När jag beskrev hur många av oss var skilda och hur våra barn flyttade mellan föräldrarna varannan vecka och hur vanligt det var med bonusfamiljer skattade han så det mullrade ifrån magen.Han tyckte det verkligen lät både roligt, konstigt och förvirrande för alla inblandade.

När jag klev av planet så stod det massor av militärer på flygplatsen och mannen som suttit vid mig fick ovationer och stora blombuketter. Jag vinkade lite i smyg när han försvann in i en byggnad omringad av fans och förstod att han var nog högt uppsatt när det gällde säkerhetsfrågorna.

Innan jag hittat min väska så kom han fram till mig och gav mig hans nummer och sa om jag behövde hjälp med något så fanns han där  och sedan frågade om jag ville ha skjuts till hotellet. Han ordnade med en bil och fyra militärer som skjutsade mig fram till mitt fina lilla hotell som jag bokat för bara 250 kr natten. Ett jättemysigt hotell med utsikt över bergen  som jag verkligen stormtrivs i.  Här kan jag sitta och bara glo på utsikten, älskar det.

Tänk så olika det kan vara och  jag lär mig hela tiden. Det är som  universum alltid vill berätta för mig att  inte hetsa upp mig och att inte stressa. Inget blir bättre av det.

I morgon skall jag ut och vandra i Himalaya i fem dagar och  skall bli jättespännande. Jag hoppas mitt illa knä hållet,sänd gärna  helande tankar.

 

 

Kramar

Annette